Giraud, Henri: Argonne 2004

henri-giraud-argonne-2004[English] Made of 75% Pinot Noir and 25% Chardonnay. Lovely golden yellow color with a refined effervescence. In the nose, we get coconut, candied lemon, kumquat, quince, Reinette apple, sesame, ginger and cigar smoke. After longer in the glass we get hazelnut, honey and soft red berries. The palate is mineral and pure followed by a broad, dynamic mouthfeel. On the palate we get a nice reflection of what is in the nose along with a haze of tropical fruits. On the long finish we get chalk and a soft warm woody spiciness. Drink now to 2040.

[NL] Gemaakt van 75% pinot noir en 25 chardonnay. Mooie geelgouden kleur met een fijne pareling. In neus krijgen we kokos, gekonfijte citroen, kumquat, kweepeer, reinette,  sesam, gember en sigaarrook. Na langer in het glas krijgen we hazelnoot, zachte honing en rode besjes. De aanzet is mineraal en puur gevolgd door een breed, dynamisch mondgevoel. In de smaak krijgen we een mooie reflectie van wat er in de neus samen met een waas van tropisch fruit. In de lange finale krijgen we kalk en een zachte warme houtkruidigheid. Drink nu tot 2040.

Rating: 91/100
Potential: 94/100