Perseval-Farge: Terre de Sable

perseval-farge-terre-de-sables[English]  Made of 5% pinot noir, 50% pinot meunier and 45% chardonnay. Dosage of 6g / l. Based on 2009 with 53% of reserve wines from 2008-2007-2006-2005-2001. Nice pale golden yellow color with very fine bubbles. In the nose, we get apple, honey, pineapple, nuts, butter, acacia flowers, almond blossom, apricot, petit beurre biscuits, tobacco, toast, sultanas and a hint of sea breeze. The mouthfeel is full and intense. On the palate we get pineapple, apple and ripe juicy peach. On the mid palate we get hazelnut and prune. Everything perfectly balanced. The finish is long with lemon acidity and a tip of sour cream. A mild and very fruity aperitif.

[NL]  Gemaakt van 5% pinot noir, 50% pinot meunier en 45% chardonnay. Dosage van 6g/l. Basis van 2009 met 53% reservewijnen uit 2008-2007-2006-2005-2001. Mooie lichte geelgouden kleur met een zeer fijne pareling. In de neus krijgen we appel, honing, ananas, nootjes, boter, acaciabloemen, amandelbloesem, abrikoos, petit beurre koekjes, tabak, toast, sultana rozijnen en een vleugje zeebries. Het mondgevoel is intens en vol. In de smaak krijgen we ananas, appel en rijpe sappige perzik. Op het middenpallet krijgen we hazelnoot en gedroogde pruim. Alles is zeer mooi in balans. In de finale krijgen we citroenzuren en een puntje zure room. Een mild en zeer fruitig aperitief.

Rating: 85/100