Barnier: 100% Meunier 2009

barnier-meunier[English] Pale light golden color with a lovely elegant effervescence. Made from 100% Meunier of old vines. Delicious aromas of quatre quarts cake, frangipane, apricot jam, cherry, apple blossom, passion fruit, gooseberry, saffron and orange zest. After swirling the glass came raspberry, currant and oak. The mouthfeel is impeccable, focused full dynamics. In the attack we get Mont St Michel pallets cookies with fleur de sel and citrus fruits followed by vineyard peach, orange with zest, grapefruit, ginger and hazelnut. The finish is long with light spiciness of wood and eau de vie warmth with Sicilian lemon. Soft with spectacularly perfect acidity and a nicely layered complexity. An impressive Meunier.

[NL] Bleke lichtgouden kleur met een mooie elegante pareling. Gemaakt van 100% Meunier van vieilles vignes. Heerlijk aroma van quatre-quarts cake, frangipane, abrikozenconfituur, kers, appelbloesem, passievrucht, stekelbes, saffraan en zeste van sinaasappel. Na wat walsen kwam er framboos, aalbes en eikenhout. Het mondgevoel is impeccabel, gefocust boordevol dynamiek. In de aanzet krijgen we Mont St Michel pallets koekjes met fleur de sel en citrusfruit gevolgd door wijngaardperzik, sinaasappel met zeste, pompelmoes, hazelnoot en gember. Volle lange finale met lichte kruidigheid van hout en eau de vie warmte met Siciliaanse citroen. Zacht met spectaculair perfecte zuren en een mooie gelaagdheid. Een indrukwekkende meunier!

Rating: 90/100