Tristan H: Rosé Grappilière

tristan-hyest-grappiliere-rose[English] Orange color with a hint of terracotta, fine bubbles and quite exuberant mousse. Very seductive nose of currant (fresh and jam), dried wild strawberry and dried cherry, orange zest, rum raisin, pink peppers in vinegar, raw mushroom and fern. After some time in the glass came hibiscus syrup, blood orange, peach and pronounced blackberry. The mouthfeel is mouth-watering. On the palate we get currant, kumquat, a tip of khaki and wonderful biscuit with a hint of blonde tobacco on the mid pallet. Lovely long finish of roasted lemon, cafe noir cookies, pineapple acids and some dry toast bread. A full bodied rosé. Recommended.

[NL] Oranjeroze kleur met een hint terracotta, fijne bubbeltjes en vrij exuberante mousse. Zeer verleidelijke neus van aalbes (vers en confituur), gedroogde bosaardbei en kers, sinaasappelzeste, rum raisin, roze pepertjes op azijn, rauwe champignon en varen. Na wat tijd in het glas kwam er hibiscus op siroop, bloedsinaasappel, perzik en uitgesproken bramen. Het mondgevoel is tongstrelend. In de smaak krijgen we aalbes, kumquat, een puntje kaki en prachtig biscuit met een hint blonde tabak op het middenpallet. Heerlijke lange finale van gebrande citroen, café noir koekjes, ananaszuren en wat droog toastbrood. Een volle rosé. Aanrader.

Rating: 88/100