Tristan H: Blanc de Blancs

tristan-hyest-bdb[English] Made from 100% Chardonnay. Deep golden color with fine bubbles. In the nose we get elderberry, hawthorn, acacia blossom honey, Liège syrup with fig, orange, pancake, smoky minerality and a tip algae. The mouthfeel is soft and seductive. In the taste we get agrumfruit, with grapefruit peel, dried and candied apples slight salty soft key and yeasts. The finish is quite long with beautiful citrus acidity. Ideal with crayfish belle vue. A champagne that can please everyone.

[NL] Gemaakt van 100% Chardonnay. Diepe geelgouden kleur met fijne pareling. In de neus krijgen we vlierbloesem, meidoorn, acaciabloesem met honing, Luikse siroop met vijg, pannenkoek, rokerige mineraliteit en een puntje algen. Het mondgevoel is zacht en verleidelijk. In de smaak krijgen we agrumfruit, pompelmoes met schil, gedroogde en gekonfijte appeltjes een lichte saline toets en zachte gisten. De finale is vrij lang met mooie agrumzuurtjes. Ideaal met kreef belle vue. Een champagne die iedereen kan bekoren.

Rating: 83/100