Bression, Sebastien: Prestige

bression-prestige[English] Made of 90% Chardonnay and 10% Pinot Meunier. Pale golden color with refined effervescence.  On the nose: freshly baked waffles, linden blossom, acacia, oranges, apple, custard, molasse and a light touch of cherry and rosehip. Quite a perfumed aroma but a bit clumbsy. Full and vinous in mouth. On the palate: apple, blueberry, citrus fruits and light spice, roasted flavors. Missing some focus and complexity in the taste. The aroma promised more good. It finishes off with rather hard acidity of gooseberry and lemon. The wine burns a little in throat.  Good but not great.

[NL] Gemaakt van 90% Chardonnay en 10% Pinot Meunier. Bleke gouden kleur met verfijnde pareling. In de neus: versgebakken wafeles, lindenbloesem, acacia, sinaasappel, appel, banketbakkersroom, molasse en een lichte toets van kers en rozenbottel. Een vrij geparfumeerd aroma maar een beetje rommelig. Vol en vineus in de mond. In de smaak: appel, blauwe bes, citrus fruit en lichte kruidige, geroosterde smaken. Mist wat focus en complexiteit. Het aroma beloofde meer moois dan wat de smaak te bieden had. In de finale krijgen we harde zuren van stekelbes en citroen.  Licht, maar ongenaam, brandend gevoel in de keel. Goed maar niet uitstekend.

Rating: 72/100