Dumangin: Millésime 2003

dumangin-vintage-2003[English] Made of 54% Chardonnay and 46% Pinot Noir. Interesting aroma of: dried fig, mild butter, bruised apple, musk, oxcallic acid, breadcrust and refreshing minerality. After a while delicious cooked plum appeared. A vinous,  dry mouthfeel. On the palate the bready, autolytical character reappears together with a haze of woodland strawberry, apple, pear and some lemon zeste that gives some dynamics. Quite decent finish of candied citrus with dry toast. A nice vintage 2003.

[NL] Gemaakt van  54% Chardonnay en 46% Pinot Noir.  Interessant aroma van gedroogde vijg, milde boter, geblutste appel, oxaalzuur, broodkorst en verfrissende mineraliteit. Na een tijdje kwam er ook gekookte pruim naar voren. Het mondgevoel is vineus en droog. In de smaak krijgen we autolytisch-broodachtig karakter met een waas van bosaardbei, appel, peer en citroenzeste dat voor wat dynamiek zorgt. Vrij fatsoenlijke finale van gekonfijte citrus met toast. Een mooie vintage 2003.

Rating: 84/100